De ovulatie: de rijpe eicel komt vrij uit de eierstok.
De eicel bevindt zich in de trechter (=begin van eileider)
De eicel bevindt zich in de eileider.
Miljoenen spermacellen zijn na de zaadlozing aan het zwemmen in de vagina, baarmoeder en eileider.
Een aantal spermacellen is aangekomen bij de eicel.
Slechts 1 spermacel dringt de eicel binnen. Hij verliest hierbij z'n zweepstaart.
De kern van de spermacel en de kern van de eicel smelten samen. Dit is de bevruchting. De zygote (=bevruchte eicel) vormt een ondoordringbare laag. De bevruchting vindt plaats in de eileider.
De bevruchte eicel deelt zich in tweeŽn.
De bevruchte eicel deelt zich nogmaals en bestaat nu uit vier cellen. Dit klompje cellen beweegt zich richting de baarmoeder.
De bevruchte eicel blijft zich delen en bevindt zich inmiddels in de baarmoeder. Het gevormde klompje cellen wordt een blastocyst genoemd.
De blastocyst is klaar om zich in te nestelen in het baarmoederslijmvlies.
De blastocyst heeft zich ingenesteld in het baarmoederslijmvlies.
Week 3. Het klompje cellen blijft zich delen. Tussen week 3 en week 5 is het bolletje cellen nog geen 1 cm. Er is een begin gemaakt met het zenuwstelsel, het skelet en het hart.
Week 6. Het embryo ontwikkelt snel. Het zenuwstelsel, skelet en hart ontwikkelen zich verder en er ontstaan beginnende ledematen, ogen, de lever en er is een begin gemaakt met de overige organen.
Week 11.Er is een begin gemaakt aan de vorming van zaadballen of eierstokken. Het embryo is ongeveer 5 a 6 cm lang en 5 a 6 gram zwaar. Het is inmiddels compleet, maar nog niet volgroeid. Het eerste haar groeit en er hebben zich inmiddels 20 bobbeltjes in de kaken gevormd, die de melktandjes zullen gaan vormen.
Week 15. De spieren zijn volledig ontwikkeld. Het weegt zo'n 100 gram. 
Week 18. De ongeboren baby kan inmiddels horen. Het kan licht en donkertinten waarnemen. Het is ongeveer 150 gram en is zo lang als een tandenborstel. Er ontstaat een wit vettig laagje op de huid, die de ongeboren baby beschermd tegen het liggen in het vruchtwater. 
Week 40. Tussen week 19 en 40 is de baby gaan groeien en hebben alle organen zich ontwikkeld. De baby wordt geboren. 
Afbeeldingen "embryonale ontwikkeling"